Drie jaar hoger onderwijs

 

Het is eind mei en het academiejaar nadert zijn einde. Al drie jaar lang geef ik het beste van mijzelf in audio-, video- en tekststukken, maar wat nu? De twijfel slaat toe, wat ga ik in godsnaam aanvangen met de rest van mijn leven. Ik kan gaan verder studeren, ik kan gaan werken of ik kan gaan doppen. Welk van alle mogelijkheden het gaat worden zal de toekomst uitwijzen. Over één ding kan ik wel iets meer zeggen, ik ben Jacob en ik kan iets. Wil je weten wat ik kan, blijf dan zeker lezen, de hoogtepunten van drie jaar hoger onderwijs beginnen nu.

VIDEO

In mijn tweede jaar Journalistiek heb ik besloten om de weg van de video in te slaan. Ik ben mij vanaf dat moment meer beginnen concentreren op televisie maken. Toen kregen we de opdracht om de terreurdreiging op de Gentse kerstmarkt in beeld te brengen. Helemaal alleen ging ik op pad met dit resultaat.

Mijn eerste echte videoreportage was een feit. Maar daar is het niet bij gebleven. Begin dit jaar ging ik studeren in het Nederlandse Utrecht. Ik kreeg daar de kans om het vak RTV te volgen. Tien weken lang werken zoals op een echte redactie. Daaruit kwam de volgende reportage.

Ik kreeg ook de kans om zelf te presenteren tijdens dat RTV-vak. Ietwat zenuwachtig maar toch met veel zin begon ik aan mijn 25 minuten presentatie van de talkshow CampusTalk.

De boog kan niet altijd gespannen staan, daarom werkte ik ook mee aan een eigen cartoon. De gelijkenissen met “Sociaal Incapabele Michiel” zijn er zeker. Toch is onze “Brommende Bertus” niet helemaal zoals “Sociaal Incapabele Michiel”, oordeel vooral zelf.

Mijn camera bleef ook in de vakantieperiodes niet thuis. Ik nam hem mee naar het speelplein in Oosterzele.

 

AUDIO

Ook op vlak van experimenteren met radio heb ik de laatste jaren niet stilgezeten. Al in de eerste maand van mijn opleiding tot journalist ging ik aan de slag bij Urgent.fm, meer bepaald het ochtendprogramma Vers Geperst. Heel veel weken heb ik het beste van mijzelf gegeven op de radio. Niet alleen achter de schermen spelen met de knoppen, ook voor de micro mijn verhaal vertellen, ik deed het allemaal. Helaas zijn doorheen de jaren veel uitzendingen weer van het internet verdwenen. Ik heb dan ook ver moeten graven, maar heb er nog ééntje gevonden.

Niet alleen lange radio-uitzendingen maken is iets wat ik graag doe. Ik heb me doorheen de jaren ook gewaagd aan korte fictie.

TEKST

Er rest ons nog de categorie geschreven werk. Toen ik in Nederland verbleef maakte ik niet alleen televisie. Ik heb daar ook een eigen (voornamelijk geschreven) reportage gemaakt over drones. Daarvoor ging ik naar de luchtmachtbasis van Florennes. De reportage kan je vinden via de volgende link.

https://jacobdevriendt.wordpress.com/2016/11/01/de-vliegende-veiligheid/

Tot slot ben ik sinds enkele weken mee persverantwoordelijke van mijn schermclub (De Gentse Sint-Michielsgilde). Op die manier is mijn eerste gepubliceerde persbericht een feit.

http://confrerie.be/?p=5935

Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik allemaal doe? Kijk dan gerust op mijn YouTube-kanaal of op mijn Linkedin.

https://www.youtube.com/channel/UCZgjDJc93ixLCpMydpxPDeg

https://www.linkedin.com/in/jacob-de-vriendt-173105a1/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s